Home > Nieuws
Erfpunt / Nieuws

Vacature communicatiemedewerker - Heb je interesse in onroerend erfgoed? Hou je van communiceren en heb je een ondernemende geest? Kom dan ons team versterken en stel je kandidaat voor communicatiemedewerker binnen Erfpunt!
lees meer...

In functie van het ontsluiten van een rijk archeologisch archief voor wetenschappelijke studies zoekt het team Collectiebeheer van Erfpunt een projectmedewerker archief om haar werking te versterken.
lees meer...

Het bodemarchief van de gemeente Beveren verbergt een rijk patrimonium aan archeologische en fossiele relicten. Deze materiële getuigenissen zijn als puzzelstukjes, met elk een eigen verhaal.
lees meer...

In het weekend van Open Monumentendag (10 september 2017), opent het kasteel Hof ter Welle in Beveren na lange jaren van leegstand en een grondige restauratie, definitief haar deuren als erfgoedhuis.
lees meer...

Op Open Monumentendag, het grootste culturele eendagsevent van Vlaanderen, hoef je het dit jaar echt niet ver te zoeken. In het Waasland zijn maar liefst meer dan 40 activiteiten te bezoeken.
lees meer...

Archeologen brengen met hun vondstenmateriaal van opgravingen soms oeroude mythen of sagen in het depot binnen. Erfpunt en Stem selecteerden enkele van deze opgedolven verhalen en laten deze tijdens de Maand van de archeologie in dialoog gaan met legendes uit diverse uithoeken van de wereld.
lees meer...

In het gloednieuwe erfgoedhuis Hof ter Welle zet Erfpunt van september 2017 tot april 2018 met ‘Beveren doorgrond’ het rijke verleden van het land van Beveren in de kijker. Paleontologen en archeologen bakenen 10 tijdseilanden af en brengen het verhaal van enkele bijzondere sites en unieke vondsten.
lees meer...

De Provincie Oost-Vlaanderen en de stad Sint-Niklaas sloegen de handen in elkaar om de architectuur van het interbellum terug in de kijker te zetten, met twee nieuwe publicaties als resultaat.
lees meer...

Zin om net over de grens als vrijwilliger met de werkgroep archeologie Hulst deel te nemen aan een opgraving?
lees meer...

Doe jij ook mee aan Open Monumentendag?
Op zondag 10 september vieren we het grootste monumentenfeest van Vlaanderen: Open Monumentendag. Die dag zetten monumenten, archeologische sites, landschappen en varend erfgoed de deuren gratis open voor jong en oud. Woon of werk je zelf in of rond een erfgoedparel en wil je deze graag voor één dag delen met het grote publiek? Dat kan!
lees meer...

1 2 3 4 5 >>