Home > Nieuws > Persbericht Beveren doorgrond
Persbericht Beveren doorgrond

Het bodemarchief van de gemeente Beveren verbergt een rijk patrimonium aan archeologische en fossiele relicten. Deze materiële getuigenissen zijn als puzzelstukjes, met elk een eigen verhaal. Het onroerenderfgoeddepot Waasland van Erfpunt en de Belgische vereniging voor Paleontologie selecteerden voor de expositie ‘Beveren doorgrond’ een unieke en recente reeks bodemvondsten uit Beveren en creëerden zo acht boeiende tijdseilanden in de Beverse geschiedenis.
 
Wie een bezoek brengt aan de expositie en het pad volgt langs deze tijdseilanden gaat als het ware de reizen van de wezens uitje  tropische zeeën  die eens Beveren overspoelden, loopt mee op de jachtpaden van de neanderthaler, ontdekt vergeten doden-, voorouder- en vruchtbaarheidsrituelen…. ’, vangt een glimp op van het oude glorie van Hof ter Welle en de gruwelen van de Grote oorlog voor mens en dier.

'Beveren doorgrond’ blikt ook vooruit. Welke toekomst hebben de Doelse koggen nog voor de boeg? Welke nieuwe onderzoekstechnieken gebruiken archeologen op het terrein vandaag?

Samen met deze expositie werd ook het gelijknamige publieksboek uitgegeven. Hiervan bedraagt de kostprijs 15 EUR en is aan de balie van het erfgoedhuis of de toeristische dienst van de gemeente Beveren verkrijgbaar.

Voor meer informatie in verband met rondleidingen voor scholen, klik hier.

Gegegevens

Tentoonstelling 'Beveren doorgrond': gratis inkom september 2017- maart 2018
Wanneer: Zaterdag 9 september 2017 en zaterdag 31 maart 2018 en iedere zon- en woensdag van 14u tot 17u
Waar: Erfgoedhuis Hof ter Welle, Anna Piersdreef 2, 9120 Beveren
Verkooppunt publicatie: Erfgoedhuis Hof ter Welle en toeristische dienst beveren