Workshop Dag van de Wetenschap: ontdek The Science Lab!

Dag van de Wetenschap: ontdek The Science Lab!

Archeologie en wetenschap onder de loep op Dag van de Wetenschap 2023!

Archeologische voorwerpen vormen voor archeologen een essentiële bron om het dagdagelijkse leven van vroegere gemeenschappen te reconstrueren. Maar ook voor onderzoekers van andere wetenschappelijke disciplines zijn archeologische vondsten een bijzondere onderzoeksmaterie.

We demonstreren graag enkele wetenschappelijke technieken die ook archeologen gebruiken: we tonen hoe je röntgenfoto’s leest, hoe je hout kan identificeren dat al honderden jaren onder de grond ligt en we lichten een tipje van de sluier op over hoe we replica’s maken van oude munten.

Geïntrigeerd? Kom dan zeker eens langs in The Science Lab op de Dag van de Wetenschap!

“The Science Lab”  toont aan de hand van echte cases uit het onroerenderfgoeddepot Waasland welke biologische of chemische processen de oorzaak zijn van de degeneratie van archeologica. De bezoekers kruipen in de huid van de conservator en onderzoeker en krijgen de kans om wetenschappelijk onderzoek op archeologische vondsten uit te voeren.

Praktische info:

We ontvangen jullie graag in het SteM (Stedelijk Museum) Sint-Niklaas op 26 november 2023 voor een onvergetelijke namiddag vol archeologie en wetenschap! Deze workshop is gratis, maar inschrijven is verplicht via academie@erfpunt.be. We hebben op deze onvergetelijke dag plaats voor 3 groepen van telkens maximum 15 personen: 13u30-14u30, 14u30-15u30 en 15u30-16u30.

Locatie: SteM Sint-Niklaas, Zwijgershoek 14, 9100 Sint-Niklaas

Meer info over dit initiatief vind je op de site van Dag van de Wetenschap: https://www.dagvandewetenschap.be/

Erfpunt verbindt en inspireert