Gezocht: jobstudenten bouwkundig erfgoed


Gezocht: jobstudenten bouwkundig erfgoed

Erfpunt is op zoek naar helpende handen bij de uitvoering van de waardering van het bouwkundig erfgoed in het Waasland. Heb je interesse in het bouwkundig- en landschappelijk erfgoed? Dan ben jij misschien de geknipte student voor de job!

Over Erfpunt

Als intergemeentelijke onroerend erfgoeddienst werkt Erfpunt voor de tien Wase gemeenten rond archeologisch, bouwkundig en landschappelijk erfgoed. Daarnaast kunnen we buigen op een lange traditie in het uitvoeren van archeologisch onderzoek en het professioneel bewaren en conserveren van vondsten in ons erfgoeddepot.

Wat bieden wij?

  • Een uitdagende studentenjob in een professionele erfgoedvereniging, waarbij je mee vorm kan geven aan volgend lopend project:
    • Waardering vastgesteld bouwkundig erfgoed: Je ordent het aanwezige fotomateriaal in functie van het waarderen van het vastgesteld bouwkundig erfgoed in het Waasland en gaat indien nodig op pad voor het maken van bijkomende actuele foto’s. Daarnaast werk je mee aan de opmaak van de individuele waarderingsfiches, je gaat op zoek naar historische postkaarten en tracht aan de hand van vergelijkend onderzoek de historische en actuele toestand bondig te omschrijven.
  • Een relevante werkervaring met een gedegen verloning

Jouw profiel

  • Je bent bachelor- of masterstudent, bij voorkeur met een achtergrond in erfgoedstudies, monumentenzorg, architectuur, (kunst)geschiedenis, archeologie of gelijkaardig.
  • Je bent gemotiveerd om aan de slag te gaan met het erfgoed in het Waasland in bovenvermeld project.
  • Je kan goed eigen werk plannen binnen een duidelijk projectkader en maakt graag deel uit van een team.
  • Je houdt van afwisseling en gezonde beweging in de buitenlucht, te voet of met de fiets.

Interesse?

Dien je sollicitatie met een korte motivatie in waarom jij de geknipte student bent voor Erfpunt in per mail naar marie.demeulemeester@erfpunt.be

Voor vragen kan je ook terecht op 0499 14 78 86.

 

Erfpunt verbindt en inspireert