Advies & begeleiding

Algemeen advies

Erfpunt biedt als regionaal verankerde partner met jarenlange ervaring professioneel advies op maat in uiteenlopende erfgoeddossiers in het Waasland.

Heeft u ondersteuning nodig in archeologiedossiers of wenst u advies in het kader van projecten in historisch waardevolle gebouwen of landschappen, dan zijn wij steeds bereid om u verder te helpen.

Onze troeven

Volgende troeven spelen wij graag uit om u ten volle bij te staan:
– Meer dan 30 jaar regionale expertise.
– Een progressieve en creatieve benadering.
– Een positie als ervaren bemiddelaar.
– Oplossingsgericht werken met aandacht voor efficiëntie en time- en budgetmanagement.
– Een sterke lokale verankering.
– Ondersteuning bij het uitwerken van een positief verhaal.

Projecten kunnen begeleid worden vanaf de planfase tot de oplevering.

Vragen?

Voor verdere vragen of de opmaak van een offerte kan u steeds terecht bij beheer@erfpunt.be.

Beheersplannen bouwkundig erfgoed

Als trotse eigenaar of gebruiker van een beschermd goed word je dagelijks geconfronteerd met de verantwoordelijkheden die dit met zich mee brengt. Voor handelingen in of aan een beschermd goed moet toelating gevraagd worden.

Een langetermijnvisie op het beheer geeft houvast, doet het overzicht behouden en geeft mogelijkheden op premies. Daarom is het opmaken van een beheersplan (voor een looptijd van 24 jaar) meer dan ooit van belang en vaak noodzakelijk.

Vertrekkend vanuit de aanwezige erfgoedwaarden en een creatief proces rond hernieuwde functieomschrijving en herbestemming werkt Erfpunt samen met jou een beheersplan uit dat kansen schept voor de toekomst.

Voor meer info:
www.onroerenderfgoed.be/een-beheersplan-opstellen

Vertrekkend vanuit het heden maken we het verleden aanwezig

Particulieren kunnen bij Erfpunt terecht voor alle info en vragen voor het opmaken van een beheersplan. Het opmaken van een beheersplan door Erfpunt is voorlopig voorbehouden voor de aangesloten gemeenten, met een maximum per gemeente van één beheersplan per jaar en volgens de planning. Voor de opmaak van een offerte, neem contact op met onze erfgoedconsulenten.

Vragen?

Voor verdere vragen kan je steeds terecht bij beheer@erfpunt.be

Erfpunt verbindt en inspireert