Vacature: coördinator Erfpunt Academie en erfgoedprojecten


Als dynamische erfgoedorganisatie wil Erfpunt uitgroeien tot een steunpunt in onroerenderfgoedzorg. Om dit te kunnen realiseren zet Erfpunt in op het aanbieden van vorming via de eigen Erfpunt Academie, het coördineren van regionale projecten en relatiebeheer.

Erfpunt is daarom op zoek naar een coördinator voor de Erfpunt Academie en zijn erfgoedprojecten.

Heb  je een open en innovatieve geest met een pragmatische ingesteldheid en proactieve aanpak? Ben je contactueel en communicatief vaardig? Werk je zelfstandig en goed georganiseerd? Neem je zelf graag initiatief? Dan is deze functie misschien voor jou de ideale job.

JOUW FUNCTIE

Je werkt mee aan de verdere uitbouw van Erfpunt Academie. Je doet hiervoor prospectie bij de verschillende erfgoedspelers. Op basis van jouw bevindingen en  kennis over trends en ontwikkelingen binnen het erfgoedwerkveld werk je nieuwe initiatieven uit.  Je staat in voor de coördinatie van de activiteiten van de academie. Je werkt samen met partners voor het realiseren van vorming, studie- en inspiratiedagen.

Je ondersteunt mee de erfgoededucatie van Erfpunt voor de Wase scholengemeenschap. Je enthousiasmeert leerkrachten en begeleidt hen in hun erfgoedprojecten. Je werkt hiervoor met partners zoals bijvoorbeeld de erfgoedcel Waasland of provincie Oost-Vlaanderen. Je begeleidt ook stages met betrekking tot erfgoededucatie.

Je werkt samen met de erfgoedconsulenten van Erfpunt erfgoedprojecten uit. Je bepaalt mee de planning en structuur van de projecten en staat in voor de opvolging en evaluatie ervan. Je hebt het overzicht over alle lopende projecten en bewaakt de onderlinge afstemming.  Je werkt doortastend en met diplomatie. Je enthousiasmeert en verbindt de collega’s en externe partners met creatieve oplossingen, om zo samen tot een uitstekende projectuitvoering te komen.

Je bouwt met onze communicatiemedewerker aan een breed communicatienetwerk met betrekking tot Erfpunt Academie in het bijzonder en (onroerend) erfgoed in het algemeen. Je weet tevens ook hoe je doelgroepen aanspreekt en neemt een deel van de communicatie rond lopende projecten voor jouw rekening.

Je bent samen met de andere collega’s een bruggenbouwer  en organiseert overlegmomenten met het werkveld. Doel is hierbij is niet alleen de vinger aan de pols houden over wat er leeft in de erfgoedgemeenschappen, maar ook het uitwisselen van expertise, het delen van innovatieve cases, het smeden van nieuwe samenwerkingsverbanden en de mogelijkheid tot netwerken.

ONS AANBOD
 • voltijds contract van onbepaalde duur met weddeschaal B1-B3
 • je maandelijkse aanvangssalaris bedraagt minimaal 2.536,05 EUR (bruto).
 • extralegale voordelen (dienstgsm, maaltijdcheques, ecocheques, hospitalisatieverzekering, fietspremie, eindejaarspremie, extra legaal pensioenfonds en gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer)
 • relevante ervaring uit de privésector kan in rekening worden genomen.
 • mogelijkheden tot vorming.
FORMELE DEELNEMINGSVOORWAARDEN

Diploma’s en werkervaring:

 1. Je hebt minstens een bachelor diploma.
 2. Je hebt interesse in archeologisch, bouwkundig en landschappelijk erfgoed of hebt een erfgoedachtergrond.
 3. Je hebt minstens twee jaar relevante ervaring.

Technische competenties:

 • je hebt ervaring met het plannen en opvolgen van projecten
 • je schrijft en spreekt vlot  en je weet de vakgebonden woordenschat rond onroerend erfgoed voor een breder publiek te brengen
 • je hebt expertise in interdisciplinair werken en bent in staat om aangereikte thema’s vanuit verschillende invalshoeken te benaderen en deze gegevens te integreren in concrete eindproducten.
 • je bent goed vertrouwd met het MS Office pakket (Word, Excel, Powerpoint, Access) en weet je snel nieuwe software en technieken eigen te maken.
 • je bent in het bezit van een rijbewijs B.
 • kennis/ervaring rond (onroerend)erfgoedzorg en -beheer is een pluspunt.

Gedragscompetenties:

 • Je bent een doener en een planner.
 • Je neemt verantwoordelijkheid en handelt in overeenstemming met de belangen, waarden en normen van de organisatie.
 • Je bewaakt de voortgang in tijd en van de kwaliteit van projecten.
 • Je ontwikkelt en bestendigt relaties met het werkveld.
 • Je duidt noden in zijn verbanden en gaat op een efficiënte wijze op zoek naar oplossingen.
 • je bent pragmatisch, flexibel en oplossingsgericht bij vastzittende projecten.
 • Je bent een teamspeler.
 • Je bent leergierig.
 • Je werkt zelfstandig, weet van aanpakken en werkt autonoom.
 • Je kan goed luisteren.
 • Je hebt een goed inlevingsvermogen
 • Je bezit overtuigingskracht
 • Je bent klantgericht.
TOELATINGSVOORWAARDEN

Op de datum van aanwerving dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 1. Je hebt een gedrag dat in overeenstemming is met de eisen van de beoogde betrekking;
 2. Je geniet van de burgerlijke en politieke rechten;
 3. Je voldoet aan de dienstplichtwetten;
 4. Je bent medisch geschikt voor deze functie;
 5. Je voldoet aan de voorwaarden vermeld onder technische en gedragscompetenties.
KANDIDATUURSTELLING

Wil jij graag ons team versterken? Stuur dan jouw motivatiebrief samen jouw curriculum vitae en kopieën van relevante behaalde diploma’s door naar het secretariaat van Erfpunt (admin@erfpunt.be)

Jouw kandidatuurstelling dient ten laatste op 5 oktober 2021 (om 12.00u)  te worden ingediend.

SELECTIEPROCEDURE

CV-screening

Aan de hand van het bewijs van je diploma(‘s)/attesten, werkervaring en jouw motivatiebrief gaan we na of je al dan niet aan de formele deelnemingsvoorwaarden voldoet. Wees dus zo volledig mogelijk.

Interview  

Voorafgaand aan het interview krijg je een opdracht gerelateerd aan de functie. Je presenteert jouw opdracht op het interview (21 of 22 oktober 2021).

Assessment

Datum wordt later bekendgemaakt (2de helft oktober – 1ste helft november 2021).

Tijdens het assessment word je zowel op persoonlijkheid (karaktereigenschappen) als op gedragscompetenties getoetst.

Elk onderdeel is eliminerend.

Medewerkers worden aangeworven omwille van hun competenties, diploma en talent los van leeftijd, culturele en sociale achtergrond, gender of seksuele geaardheid.

Erfpunt verbindt en inspireert