Vacature educatief medewerker/gids


Het SteM Sint-Niklaas is in samenwerking met Erfpunt op zoek naar museumgidsen en educatief medewerkers.

Het SteM Sint-Niklaas, opgericht in 1911, spitst zich vandaag toe op drie deelgebieden van het cultureel erfgoed: beeldende kunsten (schilderkunst en grafiek), cartografie en cultuurgeschiedenis.

Als gedreven erfgoedorganisatie heeft Erfpunt meer dan 30 jaar ervaring rond archeologie op de teller staan. Ook erfgoededucatie krijgt bijzondere aandacht binnen onze werking.

Ons aanbod:
Concreet zijn we op zoek naar gidsen voor de paleontologie- en archeologie(-)ateliers en museumlessen rond verhalen en legendes.
Je ontvangt klassen van het basis of secundair onderwijs voor een rondleiding in het depot of museum en laat ze al doende ervaren wat een archeoloog of paleontoloog doet, of je vertelt over mythes en legendes.

We verwachten niet dat je een expert bent op het vlak van archeologie en of paleontologie (dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen) maar wel dat je affiniteit hebt met geschiedenis en erfgoed. Er zijn reeds uitgeschreven werkbundels voorhanden en we voorzien een gedegen opleiding.

Dit is een leuke bijverdienste waar je op afroep ingeschakeld zal worden voornamelijk tijdens de daguren. Je wordt vergoed per prestatie via de stad Sint-Niklaas.

Gewenste criteria:

  • Interesse in geschiedenis en erfgoed, archeologie en paleontologie
  • Een pluspunt is ervaring met lesgeven en/of interactief rondleiden en goed met
    jongeren en kinderen kunnen omgaan.
  • Een pluspunt is in het bezit zijn van een pedagogisch diploma of attest gids
    uitgereikt door Toerisme Vlaanderen.
  • Bij voorkeur woonachtig in Sint-Niklaas of omstreken.
  • Flexibel inzetbaar tijdens daguren.

Kandidatuur:
Wil jij graag ons team versterken? Stuur dan jouw motivatiebrief samen jouw curriculum vitae naar stefanie.francois@sint-niklaas.be
Heb je vragen? Aarzel niet contact op te nemen. Tel: 03 778 34 58

Adres tewerkstelling: STEM Sint-Niklaas Zwijgershoek 14 – 9100 Sint-Niklaas

Erfpunt verbindt en inspireert