Actualisatie inventaris bouwkundig erfgoed


Deze zomer beginnen we aan de tweede ronde van onze actualisatie van de inventaris bouwkundig erfgoed. De inventaris bouwkundig erfgoed is reeds in 1981 opgemaakt en na enkele actualisatiecampagnes is een nieuwe actualisatie noodzakelijk. Deze actualisatie omvat: nemen van recente foto’s, adrescontrole en nazicht of het relict nog aanwezig, sterk verbouwd of gesloopt is. 

Ondertussen zal ook een voorstellijst worden opgemaakt van interessante erfgoeditems die mogelijks nog niet op de inventaris staan. Bijkomend zullen er ook sprekende foto’s van de streek en het erfgoed worden gemaakt. Je kan de medewerkers en jobstudenten van Erfpunt herkennen aan onze witte buttons met daarop ‘Wase Erfgoedzorger’ en ons logo, alsook aan de (witte) plooifietsjes en de blauwe fietshelmen.

We doorkruisen drie maanden lang met de fiets – soms met de fiets ín de auto – het Waasland.

  • In Stekene zorgt Heemkundig Kring d’Euzie deze zomer voor de actualisatie, in samenwerking met gemeente Stekene en Erfpunt.
  • Gemeente Beveren voert zelf de actualisatie uit en de Heemkundig Kring van Beveren zal foto’s nemen van nieuwe relicten.
  • In Sint-Niklaas starten onze jobstudenten en enkele vrijwilligers in juli en augustus met de actualisatie maar ook de KOKW, fotoclubs… zullen vanaf september meewerken.
  • In Moerbeke starten we met de heemkundig kring en onze jobstudenten in juli nog voor een proefronde.

Op onze Instagram-account zullen we nu en dan onze fraaiste bevindingen en plekjes posten. Volg onze verplaatsingen en vorderingen via #erfpuntontour.

Erfpunt verbindt en inspireert