Praktische info

Praktische info

Ligging

Het onroerenderfgoeddepot Waasland is gelegen op de Zwijgershoeksite te Sint-Niklaas en is toegankelijk via de bezoekersingang van het SteM (Zwijgershoek 14).
Google Maps

Individueel bezoek

Het depot en de ateliers zijn niet vrij toegankelijk voor individuele bezoekers. Wel kunnen de verschillende depot-, en werkruimten onder begeleiding en in groepsverband (klassen, verenigingen of andere groepen) worden bezocht.

Raadplegen of bezoeken van de collectie van het depot is mogelijk, mits een afspraak vooraf. Dit kan via mail (collectiebeheer@erfpunt.be) of telefonisch. Hierin wordt het doel van het bezoek meegedeeld en/of een korte beschrijving van het onderzoeksproject weergegeven.

Een afspraak voor raadpleging valt altijd binnen de openingsuren van het depot (van 9.00u tot 16.30u). Het depot stelt een geschikte ruimte ter beschikking voor het raadplegen van de gevraagde items.

Maand van de archeologie

Tijdens de Maand van de archeologie worden de deuren van het depot en de ateliers ook voor individuele bezoekers opengesteld. Onder begeleiding van een medewerker krijgen zij de gelegenheid om met het werk achter de schermen of nieuwe aanwinsten binnen de collectie kennis te maken.

Bezoek in groepsverband

Een bezoek aan het depot kan in groepsverband (klassen, verenigingen of andere groepen) en onder begeleiding van een depotmedewerker. In overleg kan dit tijdens of na de werkuren.

Raadplegen of bezoeken van de collectie van het depot is mogelijk, mits een afspraak vooraf. Dit kan via mail (collectiebeheer@erfpunt.be) of telefonisch (03 778 20 50) Hierin wordt het doel van het bezoek meegedeeld en/of een korte beschrijving van het onderzoeksproject weergegeven.

Aanvaardingsvoorwaarden archeologische ensembles

Wilt u een archeologisch ensemble aan ons overdragen? Raadpleeg dan eerst het reglement. Voldoet u aan deze vereisten, dien dat het aanvraagformulier in.

** Reglement voor overdracht van een archeologisch ensemble
**
Aanvraagformulier voor overdracht van een archeologisch ensemble

Vragen of problemen?
Mail of bel onze verantwoordelijke
Els Tielemans
els.tielemans@erfpunt.be
03 778 87 57

Bruikleenaanvragen

In functie van tentoonstellingen, permanente museale opstellingen en studieopdrachten kunnen objecten of ensembles tijdelijk uit het depot worden ontleend, weliswaar onder voorwaarden.

** Procedure bruikleen in het kader van publiekswerking
** Procedure voor bruikleen in het kader van niet-destructief onderzoek

Vrijwilligerswerk

Ben je gebeten door archeologie en wil je het Wase verleden mee opnieuw een toekomst geven? Zegt het je iets om codes aan te brengen op archeologisch schervenmateriaal, Romeins, middeleeuws of prehistorisch aardewerk opnieuw samen te stellen, vondstmateriaal te (her)verpakken en op te lijsten of mee te helpen bij andere boeiende depotwerkzaamheden? Ben je minimum 15 jaar oud en ben je op regelmatige basis beschikbaar?

Registreer je dan als kandidaat-vrijwilliger via mail (collectiebeheer@erfpunt.be) of klik hier voor een online registratiedocument.

Contactgegevens

Onroerenderfgoeddepot Waasland
Regentiestraat 63
9100 Sint-Niklaas
collectiebeheer@erfpunt.be
03 778 87 55

Depotverantwoordelijke: Els Tielemans

Nuttige links

** Depotwijzer
** Onroerenderfgoed

Erfpunt verbindt en inspireert