Lezingen en opleidingen

Lezingen en opleidingen

Erfpunt Academie biedt lezingen aan die voor iedereen toegankelijk zijn, of opleidingen voor specifieke sectoren.

Voor iedereen
 • 12.10.2023Lezing: De (Doelse) Koggen: Middeleeuwse vrachtschepen van de Hanze
  Karel Vlierman, maritiem archeoloog en koggespecialist, heeft zijn hele leven scheepswrakken opgegraven en was vanuit het Nederlands Instituut voor Scheeps- en onderwaterarcheologie (NISA) betrokken bij de opgraving van de Doelse kogge toen de Archeologische Dienst Waasland (de voorloper van Erfpunt) met deze opdracht werd belast in het jaar 2000.
  Lees meer…

 

Voor Wase ambtenaren
 • 26.09.2023Digitale infosessie: WABAK – Wase archeologische beleidsadvieskaart
  In deze online infosessie stellen we u graag de resultaten en conclusies van het WABAK-project voor. Erfpunt ontwikkelde voor de Wase gemeenten een Wase archeologische beleidsadvieskaart, afgekort WABAK. Dit project geeft de Wase gemeenten handvaten om kwetsbare archeologische zones proactief in te bedden in het vergunningsproces van de lokale overheid.
  Lees meer…
 • 8.11.2023 – Opleiding: kleine herstellingen aan graven  (voor medewerkers van de gemeenten)
  De Wase steden en gemeenten staan elk in voor het behoud en beheer van één of meerdere kerkhoven. Om hen hierbij te ondersteunen organiseert de Erfpunt Academie in samenwerking met de gemeente Stekene een opleiding voor personeel van de Wase steden en gemeenten, gericht op het zelf uitvoeren van kleine herstellingen aan de graven.
  Lees meer…

 

 

Erfpunt verbindt en inspireert