Beveren doorgrond


Beveren doorgrond

In het gloednieuwe erfgoedhuis Hof ter Welle zet Erfpunt van september 2017 tot april 2018 met ‘Beveren doorgrond’ het rijke verleden van het land van Beveren in de kijker. Paleontologen en archeologen bakenen 10 tijdseilanden af en brengen het verhaal van enkele bijzondere sites en unieke vondsten.

Breng een bezoek aan deze unieke site en ontdek het verloren gereedschap van de neanderthaler en de WOI-soldaten. Of maak kennis met de grafrituelen uit de bronstijd en de Gallo-romeinse periode. Krijg een update over het wel en wee van de beroemde Doelse koggen en nieuwe technologieën binnen het archeologisch terreinwerk. Of ontmoet de beruchte middeleeuwse wildeman…

Benieuwd naar deze fantastische verhalen uit het verleden en de vele facetten van het werk op het terrein en in de ateliers van archeologen? Dan is een bezoek aan deze tentoonstelling zeker een aanrader. Deze boeiende archeologische verhalen zijn tevens gebundeld in het publieksboek ‘Beveren doorgrond’.

Verenigingen en scholen kunnen bij Erfpunt een rondleiding aanvragen. Voor de derde graad van het lager onderwijs en de eerste graad van het secundair onderwijs is er ook het archeologie-atelier. In dit atelier maken de leerlingen kennis met de vele activiteiten binnen het verwerkingsatelier en depots van de archeologen. En wat meer is, de leerlingen mogen ook zelf aan de slag. Het atelier voorziet verschillende opdrachten: het onderzoeken van zeefstalen van fossiele lagen, het remonteren van scherven uit eeuwenoude afvalkuilen, het onderzoeken van menselijk botmateriaal, het tekenen van prachtige versieringen op terra sigillata of een vuurstenen bijl en het bestuderen en tekenen van Romeinse mantelspelden. ….

Praktische informatie

Looptijd tentoonstelling: van 9 september 2017 tot 31 maart 2018, open op woensdag- en zondagnamiddag, van 14-17u. of na afspraak.
Adres: Anna Piersdreef 2, 9120 Beveren
Kostprijs bezoek tentoonstelling: gratis
Kostprijs gids: gratis
Kostprijs archeologie-atelier: gratis
Kostprijs publieksboek: 15 EUR
Verkooppunten publieksboek: erfgoedhuis

Contactgegevens voor reserveren van groepen of scholen : 03 778 20 50 of admin@erfpunt.be.
Rondleidingen voor scholen gaan bij voorkeur door in de voormiddag

Erfpunt verbindt en inspireert