Boekvoorstelling: Het Forum Romanum – stenen en stemmen door Guido Cuyt


Het Forum Romanum blijft mensen al generaties lang fascineren. Hoe het Forum Romanum er kan hebben uitgezien, daarover blijven archeologen, historici en classici elkaar in de haren vliegen.

Guido Cuyt volgt de evolutie van de recente archeologische ontdekkingen en theorieën. Geen saaie beschrijvingen van archeologische resten, geen opsommingen van afmetingen en steensoorten. De informatie die voortspruit uit de talloze opschriften, is soms opzienbarend.  Zodoende geeft hij die stenen opnieuw hun stem.

Guido Cuyt publiceerde samen met Michiel Verweij een boek: Het Forum Romanum – Stenen en Stemmen. Deze nieuwe publicatie volgt de evolutie van de recente archeologische ontdekkingen en theorieën. Geen saaie beschrijvingen van archeologische resten, geen opsommingen van afmetingen en steensoorten. De informatie die voortspruit uit de talloze opschriften, is soms opzienbarend. De auteurs vullen met dit nieuwe standaardwerk de leemtes op in de kennis van één van de bekendste archeologische sites uit de Romeinse oudheid. Zodoende krijgen die stenen opnieuw hun stem. Stenen en stemmen dus…

Praktisch:
woensdag 9 november om 20u
Piet Elshoutzaal, STeM
Zwijgershoek 14
9100 Sint-Niklaas
Graag hier inschrijven.

Wie ‘Erfpunt’ vermeldt bij zijn of haar inschrijving betaalt slechts €7 in plaats van €10. 

Erfpunt verbindt en inspireert