Herita x Erfpunt: Architectuurlezing door Hans van der Laan op 17 oktober


De Abdij van Roosenberg: ontdek de bijzondere architectuur van Hans van der Laan

Architectuurliefhebbers noemen de Nederlandse Benedictijner monnik Dom Hans van der Laan in één adem met Gaudí, Lloyd Wright en Le Corbusier. Niet veel mensen weten echter dat je in Waasmunster het meesterwerk van deze unieke architect kan bezoeken. Eeuwenoude principes van abdijbouw worden hier verenigd met moderne technieken uit de 20ste eeuw.

Herita en Erfpunt Academie nodigen u van harte uit voor een inspirerende lezing over de architectuur van de Abdij van Roosenberg in Waasmunster op 17 oktober 2024.

Deze lezing, gegeven door Hans van der Laan (naamgenot en neef van de architect), zal niet alleen de geschiedenis en het ontwerp van de abdij belichten, maar ook inzoemen op de bijzondere rol van het “plastische getal”.

De rode draad in deze lezing is het werk en de visie van Pater Hans, met een diepgaande analyse van zijn eerste toepassing van het plastische getal in de Kapel Baarle-Nassau in 1929. We ontdekken  de evolutie van de ontwerper doorheen zijn diverse bouwprojecten, en sluiten af met een ideeënschets van de Abdij van Roosenberg. Spreker Van der Laan brengt  een boeiende mix bieden van theoretische inzichten en visuele beelden  om de fascinerende wereld van de Roosenberg- architectuur tot leven te brengen.

Deze lezing biedt een unieke gelegenheid om een diepgaand inzicht te krijgen in de architecturale principes die de Abdij van Roosenberg zo bijzonder maken. Mis deze kans niet om meer te leren over dit fascinerende onderwerp en laat u inspireren door de passie en kennis van onze spreker!

Waar?

Locatie: Abdij Roosenberg, Oudeheerweg-Heide 3, 9250 Waasmunster

Datum en uur:

Donderdag 17 oktober van 19.00 tot 20.30 uur

Prijs:

€ 10 | Herita-leden: € 5

Tickets koop je hier.


In samenwerking met Herita en Erfpunt

Erfpunt verbindt en inspireert