Hoe verduurzaam je een erfgoedpand?

Hoe verduurzaam je een erfgoedpand?

Energiekosten stijgen voor iedereen. Steden en gemeenten worden overspoeld met vragen over energetische maatregelen, zoals isoleren, buitenschrijnwerk aanpassen of zonnepanelen plaatsen. Erfgoedpanden zijn meestal niet gebaat met standaardoplossingen. Die doen een historisch pand vaak meer kwaad dan goed. Ze verdienen een eigen aanpak op maat.

De oplossing?

Netwerk Onroerend Erfgoed bracht een handige brochure uit met info over hoe je je erfgoedpand kan verduurzamen op een manier die geen afbreuk doet aan de erfgoedwaarde van je woning.

In de brochure vind je tips en tricks over de verschillende delen van je woning die je kan aanpakken. Je komt te weten met welke aandachtspunten je best rekening houdt én kan je lezen welke maatregelen het meest effectief zijn voor je erfgoedwoning.

De volledige brochure van Netwerk Onroerend Erfgoed kan je alvast hier downloaden.

De komende maanden zullen we regelmatig nog meer inzoomen op handige tips en tricks om je woning in topconditie te houden. Houd onze communicatie dus zeker in de gaten!

Meer vragen?

Heb je na het lezen van de folder nog vragen of heb je concrete plannen voor een energetische verbouwing van je woning met erfgoedwaarde? Voor regio Waasland kan je met al je vragen bij Erfpunt terecht.

Neem contact met ons op via T 0032 (3)778 87 53 of stuur een mailtje naar stephan.delaruelle@erfpunt.be of marie.demeulemeester@erfpunt.be.

Erfpunt verbindt en inspireert