Infosessie voor eigenaars van vastgesteld bouwkundig erfgoed


DEZE INFOSESSIE IS VOLZET, ER IS EEN WACHTLIJST WAAROP JE KAN INSCHRIJVEN

Ben je de fiere eigenaar van een erfgoedpand dat is vastgesteld op de inventaris bouwkundig erfgoed, maar niet beschermd als monument? Dan vraag je je misschien af wat dit juist betekent?

In eerste instantie is het uiteraard de bedoeling dat je als een goed huisvader omgaat met de erfgoedwaarden van jouw pand. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan! Aangezien het om historische en architecturaal waardevolle gebouwen gaat, zijn er verschillende zaken waarmee je best rekening kan houden als je onderhouds- of verbouwingswerken wil uitvoeren. Daarnaast zijn er een aantal rechtsgevolgen aan de vaststelling verbonden, die het behoud van deze gebouwen moet stimuleren.

In het Waasland is Erfpunt het aanspreekpunt voor al uw vragen omtrent niet-beschermd onroerend erfgoed. Als intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst (IOED) geven we erfgoedadvies op maat, in samenwerking met alle Wase gemeentebesturen.

Op 18 mei organiseert Erfpunt een infomoment voor eigenaars van vastgestelde erfgoedpanden in het Waasland. Vanuit haar eigen ervaring en kennis van het erfgoedbeleid deelt Erfpunt graag haar expertise met jou. Ook de collega’s van Monumentenwacht Oost-Vlaanderen zijn die dag van de partij. Zij beantwoorden al jouw vragen omtrent inspectie en onderhoud aan bouwkundig erfgoed.

Iedereen, na inschrijving, van harte welkom!

Waar: OC Boerenpoort (Melsele), Sint-Elisabethstraat 31A, 9120 Beveren.
Wanneer? 18 mei, onthaal om 19u, start om 19u30
Inschrijven: academie@erfpunt.be of via het inschrijvingsformulier.

MET MEER DAN 130 DEELNEMERS IS DE INFOSESSIE OP DIT MOMENT VOLZET. JE KAN ECHTER NOG STEEDS INSCHRIJVEN OP ONZE WACHTLIJST PER EMAIL OF VIA HET INSCHRIJVINGSFORMULIER. WANNEER ER VOOR DE SESSIE OP 18 MEI PLAATS VRIJ KOMT, LATEN WE IETS WETEN.

INDIEN ER VOLDOENDE GEÏNTERESSEERDEN ZIJN, PLANNEN WE EEN EXTRA SESSIE, WAARVOOR WE JE DAN GRAAG UITNODIGEN.

Deze opleiding vindt plaats in het kader van de Erfpunt Academie.

 

Erfpunt verbindt en inspireert