Lezing op 9 oktober: Fossiele walvissen, door Mark Bosselaers


Mark Bosselaers is dé Belgische expert op het gebied van fossiele walvissen. Erfpunt Academie nodigt Mark na zijn boeiende lezing in maart in Sint-Niklaas, opnieuw uit in onze regio. Want ook in Vrasene werden fossiele walvissen opgegraven.  Vrasene 888 organiseert graag mee.

Mark neemt je mee op een reis door de evolutie van walvissen en onthult fascinerende feiten over de prehistorische zeelandschappen in onze regio. Mis deze unieke kans niet om meer te weten te komen over de gewervelde dieren uit het Miocene en Pliocene tijdperk. Stel je voor: in Vrasene lagen skeletten slechts een halve meter diep, terwijl 5 à 10 km noordelijker dezelfde afzettingen meer dan 20 m diep zitten. Deze ondiepte heeft de fossielen zwaar beschadigd, waardoor we slechts een paar overblijfselen konden redden. Toch is één vondst bijzonder intrigerend: delen van de schedel en gehoorbotten van een Noordkaperachtige soort. Waarom dit zo is en hoe het eruitziet, vertelt hij graag tijdens zijn presentatie.

 

 

Waar en wanneer?

Locatie: OC ’t Klooster, Nieuwe Baan 6, 9120 Vrasene.
De zaal is rolstoeltoegankelijk.

Datum en uur:

Woensdag 9 oktober 2024
Onthaal is voorzien om 19u15, de lezing start om 19u30.
Tussendoor is een pauze voorzien, waarbij u een drankje wordt aangeboden.

Prijs:

10 euro

Inschrijven

Graag via academie@erfpunt.be – na inschrijving ontvangt u een email met de betalingsinformatie en  het rekeningnummer van de organisatoren. Uw inschrijving is in orde als we uw overschrijving goed hebben ontvangen. Lees het rekeningnummer goed na, aangezien we geen betalingsbevestiging kunnen sturen.

Erfpunt verbindt en inspireert