Maak (en verwerf) kennis met de Erfpunt Academie


Erfpunt, het steunpunt voor onroerend erfgoed in het Waasland, start met de Erfpunt Academie, een nieuwe deelwerking rond erfgoededucatie en expertisedeling.

Via de oprichting van een eigen Academie wil Erfpunt actief inzetten op kennisdeling, innovatie en inspiratie, participatie, co-creatie en erfgoededucatie. Ook erfgoedevenementen komen onder deze vlag aan bod. Via erfgoededucatie willen we de werking met en naar scholen in de regio verder uitbouwen.

Daarnaast willen we onze expertise of de expertise van partners delen met de mensen die dagelijks, al dan niet beroepsmatig, in contact komen met onroerend erfgoed.

Ook willen we via de Erfpunt Academie de hand uitreiken naar hogescholen en universiteiten, enerzijds om geïnteresseerde stagiairs en jobstudenten aan te trekken, maar ook om hen concrete ideeën en onderwerpen voor onderzoek aan te bieden.

Last but, not least heeft de Erfpunt Academie ook als doel de burger die met onroerend erfgoed in aanraking komt goed en helder te informeren.

Wil jij graag als eerste op de hoogte gebracht worden van de lezingen en vormingen die we organiseren? Schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief van de Erfpunt Academie. Of bekijk nu al het aanbod op www.erfpuntacademie.be.

Nog vragen? Neem dan contact op met Anniek Elegheert.

Anniek Elegheert, coördinator Erfpunt Academie en erfgoedprojecten
anniek.elegheert@erfpunt.be
T 0032 498 413 248

Erfpunt verbindt en inspireert