Maak kennis met Hannah Van Hoecke


Nieuwe relatiebeheerder bij Erfpunt

Hey hallo! Ik ben Hannah Van Hoecke, 26 jaar en afkomstig uit het Gentse. Sinds eind oktober werk ik bij Erfpunt als relatiebeheerder. Hier kan ik mijn twee passies combineren: enerzijds mijn grote liefde voor (onroerend) erfgoed en anderzijds mijn achtergrond als master in het cultuurmanagement. Een ideale match, dus!

Voordien werkte in bij BAAC Vlaanderen, als archeologe. Daar leerde ik de wondere wereld van de archeologie kennen. Mijn eerste groot project was het steentijdproject aan de Waaslandhaven in Beveren. Nadien rolde ik in allemaal losse projecten, verspreid over heel Vlaanderen. Ik schreef archeologienota’s over ellenlange tracés, ik deed archeologische boringen om steentijdvindplaatsen op te sporen en ik proefsleufde – bij wijze van spreken – van Poperinge tot Diepenbeek. Ook het depot had voor mij geen geheimen, alle aangetroffen vondsten moesten namelijk goed geregistreerd, gewassen en bewaard worden. Ik verzorgde ook een deel van de publiekswerking: ik leidde met plezier open sleuvendagen en organiseerde activiteiten voor de archeologiedagen.

Mijn mooiste moment als archeologe was een geweldige steentijdopgraving aan de Terweststraat in Moerbeke in 2019. Een fantastisch team van collega’s én ongelooflijk boeiende resultaten, meer had ik op dat moment niet nodig. We konden verschillende clusters van steentijdconcentraties heel duidelijk afbakenen, wat vaak helemaal niet zo evident is. Het was er af en toe meer dan 35 graden, maar de vuursteentjes – en ik geef toe, een ingebouwde zeef – maakten het een beetje koeler.

Bij Erfpunt zal ik de gemeentes extra ondersteunen en andere stakeholders proberen zo goed mogelijk te betrekken. Het is mijn taak om gemeentes te informeren over de regelgeving in verband met erfgoed en hen te helpen of naar de juiste contactpersonen door te verwijzen bij vragen of problemen. Zo helpen we het Waas onroerend erfgoed samen vooruit! Ook zal ik commerciële partners begeleiden om hen wegwijs te maken binnen het archeologisch traject.

Ik ben te bereiken via:
hannah.vanhoecke@erfpunt.be
0474 66 02 87

Erfpunt verbindt en inspireert