Maand van de archeologie 2017


Maand van de archeologie 2017

Archeologen brengen met hun vondstenmateriaal van opgravingen soms oeroude mythen of sagen in het depot binnen. Erfpunt en Stem selecteerden enkele van deze opgedolven verhalen en laten deze tijdens de Maand van de archeologie in dialoog gaan met legendes uit diverse uithoeken van de wereld.

Familiedag, zondag 8 oktober, van 14 tot 17 u.
Ontdek samen de vele verborgen mythen en sagen in het SteM. Ook onder de indruk van de aanwezige draken in het museum? In het atelier kan je je eigen droomdraak ontwerpen en uitwerken.

Lezing Wreed schoon, volksverhalen op reis, donderdag 12 oktober om 20u.
Marita de Sterck brengt een mooie bloemlezing van originele volksverhalen van alle uithoeken van de wereld die je kan lezen in haar boek.

Ladiesnight op donderdag 19 oktober, om 20 u.
Kom luisteren naar mythen en sagen uit alle uithoeken van de wereld. Herken uit deze verhalen iets van onze eigen mythen zoals de levensboom, de verleidelijke zeemeermin….. Een Turks buffet maakt deze avond helemaal af.

Halloween vrijdag 27 oktober, om 20 u.
Aanhoor de Sint-Niklase urban legends van seriemoordenaars, dievenbenden en heksenschatten in het SteM en verhalen van mensenoffers en koppensnellers uit alle uithoeken in de wereld in het Mercatormuseum. De Salons voor schone kunsten is opnieuw behekst. Laat daar je toekomst voorspellen door madame ZAza of ontmasker mee de moordenaar of weerwolf.

Algemene info

Toegang: 5 EUR/2,5 EUR met korting, gratis: kinderen tot en met 12 jaar, houders museumkaart, lerarenkaart.
Reservatie verplicht voor ladiesnight en halloween! Uiterste inschrijfdatum voor ladiesnight is 16 oktober en voor Halloween 25 oktober.

Contactgegevens:
03 778 34 50
reservatiemusea@sint-niklaas.be
stedelijkemusea@sint-nilaas.be

Erfpunt verbindt en inspireert