Marie De Meulemeester is onze nieuwe erfgoedconsulent


Hallo! Ik ben Marie De Meulemeester. Sinds maart 2021 versterk ik met zeer veel motivatie en enthousiasme het Erfpunt-team als erfgoedconsulent bouwkundig erfgoed.

De passie voor kunstgeschiedenis, bouwkunde en erfgoed draag ik al van jongs af mee. Ze heeft me van mijn bacheloropleiding Architectuur aan de LUCA School of Arts in Gent verder geleid naar de master Erfgoedstudies (voorheen Monumenten- en Landschapszorg) van UAntwerpen. In 2017 behaalde ik hierin mijn diploma en was ik klaar om een carrière uit te bouwen.

Als assistent-projectleider bij Altritempi (Group Monument) stond ik meteen voor een grote uitdaging. Door verschillende soorten restauratieprojecten mee op te volgen, kwam ik in aanraking met diverse restauratievormen zoals muurschilderingen, schilderijen, pleister-en stucwerk en hout- en natuursteenrestauratie. In het bijzonder zijn het Huis van de Vrije Schippers in Gent, de O-L-V kerk in Brugge en het groot salon van kasteel T’Hooghe in Kortrijk mij het meeste bijgebleven, omwille van hun prachtig historisch karakter en de variëteit aan restauratievormen in de interieurs.

Om mijn kennis van technieken en probleemoplossend vermogen verder aan te scherpen heb ik nadien een tijdje gewerkt als beheerder van gebouwen, waaronder bij stad Antwerpen, met zijn rijk historisch waardevol patrimonium.

Bij Erfpunt zet ik mij mee in voor het behoud en beheer van het bouwkundig- en landschappelijk erfgoed van het Waasland.

Ik ben te bereiken via:
marie.demeulemeester@erfpunt.be

Erfpunt verbindt en inspireert