Nieuwe collega: Els Tielemans


Hallo iedereen,

Ik ben Els Tielemans, oorspronkelijk afkomstig uit Zaventem maar nu woon ik in Antwerpen.

Ik ben al sinds kleins af aan enorm geboeid door geschiedenis en archeologie, waarschijnlijk zitten de dino’s van het natuurhistorisch museum in Brussel hier wel voor iets tussen. Toen ik dan Latijn ging volgen in het middelbaar, was ik helemaal verkocht.

Vervolgens haalde ik eerst mijn bachelor in de archeologie in Leuven en daarna ben ik naar Antwerpen vertrokken om mijn master in de conservatie-restauratie wetenschappen te behalen. Het is deze combinatie van archeologische kennis en het mogen uitvoeren van praktische handelingen om objecten te stabiliseren en te reinigen die mijn werk zo boeiend maken. Elk object vereist een eigen, unieke aanpak.

Dankzij mijn stage bij Erfpunt kon ik hier uiteindelijk ook blijven en ben ik nu de depotbeheerder. Als conservator help ik ook mee in het conservatieatelier met het behandelen van de objecten. Ik ben heel blij hier te mogen starten en kijk al uit naar de interessante projecten die ik in de toekomst nog zal mogen uitvoeren.

 

Erfpunt verbindt en inspireert