Nieuwe collega: Nele Van der Meiren, erfgoedconsulent bouwkundig erfgoed


Goedendag! Ik ben Nele Van der Meiren en mag het Erfpunt-team komen versterken als erfgoedconsulent bouwkundig erfgoed.

Mijn passie voor erfgoed is van jongs af aan hier in het Waasland gestart, tijdens mijn vele jaren in de tekenschool in het kasteel Wissekerke is deze liefde ontstaan. Deze passie voor erfgoedgebouwen heeft me naar de Universiteit Antwerpen geleid waar ik eerst een bacheloropleiding Architectuur en vervolgens een masteropleiding Erfgoedstudies heb gevolgd. Zowel in mijn stage als in mijn thesis speelt het mooie Waasland een belangrijke rol. Deze stage heb ik dan ook hier bij Erfpunt gelopen.

Mijn carrière ben ik begonnen bij de Monumentenwacht Oost-Vlaanderen waar ik de sector Waasland voor mijn rekening nam. Hier heb ik het genoegen gehad om heel wat iconische monumenten en erfgoedgebouwen in het Waasland te inspecteren en van binnen en van buiten te leren kennen. Je vond me vroeger wel al eens boven op het dak van je favoriete kerk of kasteel.

Nu ben ik heel blij dat ik hier bij Erfpunt me mag inzetten op een andere manier voor het Wase erfgoed. Ik mag me hier nu mee inzetten voor het behoud en beheer van het bouwkundig- en landschappelijk erfgoed van het Waasland.

Op de foto zie je Nele tussen de andere  collega’s van het team beheer: Stephan Delaruelle en Marie De Meulemeester.

Erfpunt verbindt en inspireert