Nieuwe collega: Rani Evaert


Hallo! Ik ben Rani Evaert, 27 jaar en woonachtig te Linkeroever. Sinds augustus 2021 versterk ik met veel enthousiasme het team Onderzoek bij Erfpunt als projectmedewerker archeologie.

De keuze om archeologe te worden stond al van jongs af aan vast. Dat zaadje werd geplant tijdens een bezoek aan het verdwenen middeleeuwse vissersdorp Walraversijde. Mijn fascinatie voor het verleden werd in de loop van het secundair onderwijs tijdens de lessen Grieks en Latijn omgezet in een wetenschappelijke interesse. Tot voor kort was ik als archeoloog werkzaam bij All-Archeo. Hier kreeg ik de kans om na mijn masteropleiding archeologie aan de UGent mijn eerste professionele stappen te zetten. Eén van de meest bijzondere ervaringen betreft een opgraving op de Romeinse vicus Grobbendonk, waar de grond letterlijk bezaaid lag met allerhande restanten uit de Romeinse tijd.

Bij Erfpunt sta ik mee in voor de verschillende onderdelen van het archeologisch traject, gaande van bureauonderzoeken, veldwerk en uiteindelijk ook nieuwe kennis toegankelijk maken voor het brede publiek. Wat het archeoloog zijn voor mij bijzonder maakt, is de uitdaging en afwisseling die de job biedt. Het is simpelweg heerlijk om mee de archeologische puzzel van het Waasland, dat fier mag zijn op zijn rijk historisch patrimonium, te kunnen vervolledigen.

Rani Evaert, projectmedewerker archeologie
rani.evaert@erfpunt.be 
T 0032 (3)778 87 59

Erfpunt verbindt en inspireert