Ontmoet onze nieuwe collega’s: Thomas en Moran

Ontmoet onze nieuwe collega’s: Thomas en Moran

Onlangs hebben we twee nieuwe enthousiaste collega’s mogen verwelkomen: Thomas en Moran. Hoewel ze beide een totaal verschillende functie hebben, zijn ze onmisbare schakels in de werking van Erfpunt.

Erfpunt: “Hey Thomas en Moran! Zouden jullie jezelf kort willen voorstellen?”

Thomas: “Ik ben Master in de Erfgoedstudies, en als bouwhistoricus ben ik gespecialiseerd in bouwkundig erfgoed.”

Moran: “Met mijn diploma’s Audiovisual design en Fotografie hou ik mij graag creatief bezig. In mijn vrije tijd ben ik leidster bij de scouts van Sint-Gillis-Waas en zit ik bij de organisatie van het Kampvuurfestival.”

Erfpunt: “Interessant! Waarom willen jullie bij Erfpunt werken?”

Thomas: “Ik beschouw het als inwoner van de regio, een belangrijke en dankbare taak om mee mijn schouders te zetten onder een gedragen toekomstvisie voor het Wase erfgoed. Bij Erfpunt kom ik terecht in een zeer fijn team van getalenteerde experts, van wie ik veel kan leren.”

Moran: “Erfgoed en geschiedenis zijn zaken die mij al jaren sterk interesseren. Om te kunnen werken als communicatiemedewerker voor een organisatie met expertise omtrent onroerend erfgoed, is voor mij dan ook zeer boeiend. Ik kijk er naar uit om hierover meer bij te leren en mijn kennis te verbreden.”

Erfpunt: “Wat fijn om jullie enthousiasme te horen. Wat zal jullie takenpakket zijn?”

Thomas: “Ik sta in voor de herinventarisatie en herwaardering van bouwkundig erfgoed in verschillende gebieden in het Waasland. Hierbij herbekijk ik zowel vastgesteld als niet-vastgesteld bouwkundig erfgoed, zoals woningen, hoeves, schuren, religieuze gebouwen, en evalueer zowel de bouwfysische toestand als de huidige cultuurhistorische waarde van deze gebouwen. Op basis van deze evaluaties formuleer ik een advies naar renovatie, herstel, onderhoud en gebruik toe, waarmee de betrokkenen, bijvoorbeeld omgevingsdiensten, bewoners of gebruikers, mee aan de slag kunnen.”

Moran: “Als communicatiemedewerker heb ik een vrij gevarieerd takenpakket: ik sta in voor het schrijven van de nieuwsbrief, het onderhoud van de sociale mediakanalen en de website. Ik coördineer het jaarverslag en heb de verantwoordelijkheid om ideeën en vragen te communiceren naar externe personen. Mijn praktische kennis op het gebied van foto, video en grafisch ontwerp zal ik inzetten om de communicatie van Erfpunt op een creatieve manier aan te pakken.”.”

Erfpunt: “Dat zijn inderdaad 2 totaal verschillende functies die toch beiden heel belangrijk zijn voor Erfpunt!  Hebben jullie als laatste nog een speciale mededeling voor de lezers?”

Thomas: “Geniet van het bijzonder rijke aanbod aan erfgoed dat het Waasland te bieden heeft – het bevindt zich vaak dichterbij dan je dacht…”

Moran: “Het Waasland is dan misschien klein en bescheiden, maar je zou er van verschieten wat voor een geschiedenis er achter onze regio schuilt.”

Erfpunt verbindt en inspireert