Opleidingen over het reinigen en bewaren van metaalvondsten

Opleidingen over het reinigen en bewaren van metaalvondsten

Erfpunt en Histories organiseren samen twee boeiende vormingsmomenten rond het reinigen en bewaren van metaalvondsten. De doelgroep voor deze opleidingen zijn metaaldetectoristen die graag meer willen weten over hoe ze hun metaalvondsten effectief kunnen reinigen en daarna ook duurzaam kunnen bewaren. De opleidingen worden gegeven door onze Erfpunt-conservator, Els Tielemans en gaan door op de Erfpunt locatie (Zwijgershoek 14, 9100 Sint-Niklaas).

Opleiding 1: basiscursus – 16.03.2024

Hoe kan je op een effectieve manier je metaalvondsten reinigen? En hoe kan je ze daarna ook duurzaam bewaren? Zit je als metaaldetectorist met zo’n vragen, dan is deze vorming iets voor jou! Conservator Els geeft na afloop ook speed-advies en beantwoordt al jouw vragen.
Lees hier meer en schrijf je in!

Opleiding 2: workshop – 27.04.2024

Weet je niet hoe je aan het reinigen van je metaalvondst moet beginnen? Vraag je je af welke soort hulpmiddelen je het beste kan gebruiken? Volg dan zeker deze workshop over het reinigen en bewaren van metaalvondsten! Tijdens deze workshop kan je ook je eigen vondst meebrengen en die met ondersteuning van conservator Els behandelen.
Lees hier meer en schrijf je in!

De plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je snel in! Wie zich inschrijft voor de eerste opleiding, krijgt voorrang bij de vervolgworkshop op 27 april.

Erfpunt verbindt en inspireert