Stagiaire aan het woord: maak kennis met Sofia


Sofia Oulichki is sinds enkele maanden op het kantoor van Erfpunt actief als stagiaire. Helpende handen zoals Sofia zijn altijd welkom op ons kantoor te Sint-Niklaas. Even een kennismaking:

“Dag Sofia, welke richting volg jij? En welke taken voer je uit bij Erfpunt?”

“Ik volg de richting kantoor, ik zit in mijn 7de jaar bij forum Da Vinci in Sint-Niklaas. Elke donderdag loop ik één dag stage. De taken die ik uitvoer bij Erfpunt zijn zeer verschillend, dat is erg leuk. Natuurlijk neem ik administratieve taken op mij, zoals het bijhouden van adressenbestanden en dergelijke, of assistentie verlenen aan het secretariaat. Maar op vlak van educatie bijvoorbeeld kon ik ook al van alles doen. Ik maakte een educatieve quiz voor leerlingen van de basisschool, maar ik ga ook soms mee met mijn stagementor Anniek, als zij op verplaatsing gaat naar een school of met de collega’s een tentoonstelling samenstelt in het museum. Dan assisteer ik haar hierbij.

Ik heb dus een heel variërend takenpakket en dit maakt het voor mij als stagiaire leerrijk en heel tof om te doen. Ik mag ook vaak zelfstandig werken wat zeer fijn is, hierdoor kan ik mij goed voorbereiden op de toekomst. Ik wens iedere student deze stageplaats toe.”

“Dankjewel Sofia, dat is fijn om te horen! Wat zijn je toekomstplannen?”

“Ik had op voorhand al een keuze gemaakt om mijn studies verder te zetten richting de politieschool. Ik vind het wel fijn dat ik mijn schooljaar kan afsluiten op deze stageplaats gezien ik elke donderdag met een goed gevoel naar huis ga. Dit heb ik te danken aan alle collega’s die mij de kans gaven om stage te lopen bij Erfpunt.  Dikke merci daarvoor!”

“Dat is graag gedaan Sofia, nog veel succes gewenst in de toekomst!”


Ben jij ook op zoek naar een leuke stageplaats?

Laat het ons weten op academie@erfpunt.be!

Erfpunt verbindt en inspireert