Steentijd in het Sportkringpark


Bezoek tijdens het weekend van Open Monumentendag onze opgraving van de steentijdsite in het Sportkringpark. Mis deze enige kans niet!

Lang voor er sprake was van voetbalvelden, nog voor er sprake was van akkers en weilanden, werden de oevers van de Molenbeek al bezocht door de prehistorische mens. Onder de voormalige grasmat van het voetbalstadion Puyenbeke zijn de archeologen van Erfpunt en GATE bezig met het onderzoeken van de locaties waar de oudste Sint-Niklazenaren kortstondig verbleven. We onderzoeken waar ze hun tenten hebben opgezet, waar ze ‘s avonds rond het kampvuur zaten en waar ze hun wapens en werktuigen vervaardigden.

We gidsen je graag rond op de opgraving. Daarnaast voorzien we een gezellige familie-activiteit, waarbij gezinnen op en ludieke wijze kennis maken met de steentijd. We voorzien leuke opdrachten voor jong en oud, zoals kennis maken met het leven uit de prehistorie (steentijd), demonstratie vuur maken, boogschieten… Hiervoor kunnen we rekenen op de goede samenwerking met Holsteenstam vzw.

Praktisch:
Adres: Watermolenstraat 106, 9100 Sint-Niklaas
Zaterdag 10 september: van 14 tot 17u
Zondag 11 september: van 10 tot 17u
Reserveren niet nodig

Foto: GATE Archeologie

Erfpunt verbindt en inspireert