Tentoonstelling ‘Oud Geestelijk Hof’: Beveren, Hof ter Welle


Tot 28 juni 2023 kan je in Hof ter Welle in Beveren terecht voor de tentoonstelling “Oud Geestelijk Hof”, met de bruikleen van het glaswerk uit de opgraving in Hof ter Welle (collectie van het onroerenderfgoeddepot Waasland, Erfpunt).

Religieuze vrouwen en sociale zorg in drie eeuwen (1723-2023)

In 1723 kocht de rijke maar vooral vrome dochter Anna Francisca Piers (1664-1752) het kasteel van Hof ter Welle, vormde het om tot ‘ Oud Geestelijk Hof’ en bracht er, omringd en gesteund door een gemeenschap van religieuze vrouwen, een school en weeshuis voor arme meisjes onder. Om dit belangrijke keerpunt in de sociale geschiedenis van Beveren te herdenken, krijgt het Erfgoedhuis Hof ter Welle een nieuwe museale uitbreiding: drie bladerboeken vertellen de geschiedenis van Anna Francisca Piers, de kloostergemeenschap én de kapel.

Deze prachtig geïllustreerde verhalen nemen je mee naar een ver vervlogen tijd, geven verdieping en verduidelijking en scheppen verwondering over deze bijzondere historische plek en de kracht van bijzondere vrouwen. Daarnaast bieden we een mooie selectie van documenten uit de rijke archieven van de kloostergemeenschap Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie en brengen zo de zorggeschiedenis van Beveren terug tot leven.

Wanneer: Zo 12 maart > Zo 28 juni 2023. Iedere woensdag- en zondagnamiddag, 14 tot 17 uur

Waar: Erfgoedhuis Hof ter Welle | Anna Piersdreef 2 | Beveren

Prijs: Gratis

Organisatie: Gemeente Beveren i.s.m. Hertogelijke Heemkundige Kring Het Land van Beveren vzw

Meer info, klik hier.

Erfpunt verbindt en inspireert