Vacature: communicatiemedewerker

Vacature: communicatiemedewerker

Als intergemeentelijke onroerend erfgoeddienst werkt Erfpunt voor de tien Wase gemeenten rond archeologisch, bouwkundig en landschappelijk erfgoed.

Daarnaast kennen we  een lange traditie in het uitvoeren van archeologisch onderzoek en het professioneel bewaren en conserveren van vondsten in ons erfgoeddepot.

Ter ondersteuning van de externe communicatie van Erfpunt zoeken we een dynamische en enthousiaste persoonlijkheid die ons team wil versterken voor 6 maanden vanaf januari 2024 in een contract van bepaalde duur.

Jouw profiel

Je beschikt over een relevant diploma inzake communicatie, op master- of op bachelorniveau. Enthousiasme, motivatie en engagement zijn voor ons  belangrijker dan jaren ervaring.

Je bent gemotiveerd om aan de slag te gaan met het erfgoed in het Waasland en ondersteuning te verlenen aan de Erfpunt collega’s op vlak van communicatietaken. Zo denken we (onder andere) aan:

 • Bijwonen van de redactieraad; inplannen van nieuwsberichten op sociale media op basis van de organisatiekalender (Facebook, LinkedIn, Instagram, in een later stadium of sneller als dit jouw ding is eventueel ook op TikTok);
 • Opmaak van een maandelijkse nieuwsbrief in Mailchimp;
 • Onderhoud van enkele websites eigen aan de organisatie  in een WordPress CMS systeem (hierbij worden ook stemformulieren aangemaakt);
 • Je hebt ook aandacht voor SEO, kennis van SEA en/of Google Analytics of veel zin om je erin te verdiepen en je analyses en inzichten te delen met de rest van het team om de communicatie-inspanningen te optimaliseren;
 • Coördinatie jaarverslag;
 • Het verlenen van ondersteuning bij de organisatie van persmomenten in de brede zin van het woord;
 • Opvolgen van vormgeving en drukwerk van communicatie-instrumenten in overleg met de collega’s;
 • Ondersteuning van de publiekswerking door het invoeren van het educatieve aanbod van Erfpunt in websites als Cultuurkuur, Klascement, Uitdatabank, etc.
 • Uitwerken van de fototheek, uitbouw van het communicatie-archief van Erfpunt.

Je kan goed eigen werk plannen binnen duidelijke afspraken omtrent de doelstellingen. Je bent dynamisch en denkt pro-actief, je hebt interesse in de werking van Erfpunt en vindt het ook leuk om op het terrein langs te gaan en zelf foto’s te maken van de werking.

Je vindt het leuk om berichten te schrijven op sociale media, je hebt inzicht in hoe je dit best aanpakt en creatief in het vinden van inhoudelijke kapstokken. Je bent bereid om op locatie te gaan om toffe foto’s te maken.

Je bent vanzelfsprekend thuis in Microsoft Office, je bent indien nodig bereid om software eigen aan de websites van Erfpunt of aan het verzenden van de nieuwsbrief aan te leren.

Je kan schrijven voor verschillende doelgroepen en je schrijfwijze afstemmen op het doel van de berichtgeving en op het publiek.

Je kan vanaf januari 2024 voor 6 maanden in een 3/5 de regime werken (22,8 u, verspreid over meerdere dagen, te bespreken) bij ons op kantoor in Sint-Niklaas.

Je beschikt over een rijbewijs B.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende taak (in een 3/5 de functie, 22,8 u per week) als ondersteuning van de externe communicatie van Erfpunt. Je krijgt een contract van bepaalde duur voor 6 maanden, te beginnen in januari 2024.
 • Erfpunt is gevestigd te Sint-Niklaas. Jouw directe begeleiders zijn de coördinator van de Erfpunt Academie en de directeur.
 • Jouw aanwezigheid wordt in overleg bepaald en naargelang jouw beschikbaarheid – we bespreken samen je concrete werkdagen.
 • Je werkt nauw samen met alle collega’s en leert zo de interne werking goed kennen.
 • Je aanvangswedde hiervoor bedraagt maandelijks minimaal 1.765,90 EUR bruto (wedde bij 0 jaar anciënniteit).
 • Relevante ervaring uit de privé-sector kan in rekening worden genomen.
 • Extralegale voordelen: maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, fietsvergoeding, eindejaarspremie, extra legaal pensioenfonds, gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer.
 • Mogelijkheden tot vorming.

Heb je interesse?

Stuur dan een mailtje met CV en motivatie naar admin@erfpunt.be.

Voor vragen kan je contact opnemen met Anniek Elegheert op 0498 413 248.

Jouw kandidatuurstelling dient ten laatste op 13 november 2023 om 12u te worden ingediend.

Toelatingsvoorwaarden

Op de datum van aanwerving dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 1. Je hebt een gedrag dat in overeenstemming is met de eisen van de beoogde betrekking;
 2. Je geniet van de burgerlijke en politieke rechten;
 3. Je voldoet aan de dienstplichtwetten;
 4. Je bent medisch geschikt voor deze functie;
 5. Je voldoet aan de voorwaarden vermeld onder kennisgerelateerde en andere competenties.

Selectieprocedure

CV-screening: aan de hand van jouw motivatiebrief, curriculum vitae en behaalde diploma’s gaan we na of je al dan niet aan de formele deelnemingsvoorwaarden voldoet. Wees dus zo volledig mogelijk.

Interview: in een interview wordt dieper in gegaan op de werking van Erfpunt, jouw ervaring en competenties, jouw beweegredenen. De interviews worden ingepland in november 2023 (wellicht op 24 november). Elk onderdeel is eliminerend. Medewerkers worden bij Erfpunt aangeworven omwille van hun competenties, diploma en talent los van leeftijd, culturele en sociale achtergrond, gender of seksuele geaardheid.

Erfpunt verbindt en inspireert