Wase Erfgoedprijs 2024: onroerend erfgoedprojecten gezocht!


In 2024 organiseren Erfpunt en de Erfgoedcel Waasland de zesde editie van de Wase Erfgoedprijs. Dit jaar is het een onroerend erfgoededitie. Daarbij zoeken we projecten rond bouwkundig, landschappelijk of archeologisch erfgoed in het Waasland, die de voorbije twee jaar zijn uitgevoerd.

Vanaf 15 april (tot 15 juni) kan je jouw onroerend-erfgoedproject nomineren voor de Wase Erfgoedprijs.

Vanaf dit jaar zijn er bij de editie onroerend erfgoed drie categorieën:

  • Particuliere renovatie of restauratie: Initiatieven van particulieren en private bedrijven die een waardevol stuk erfgoed hebben behouden of hersteld.
  • Publieke renovatie of restauratie: Initiatieven van overheden of overheidsbedrijven die een waardevol stuk erfgoed hebben behouden of hersteld.
  • Publieksproject: Dit omvat tentoonstellingen, workshops, schoolprojecten, evenementen, publicaties of andere projecten die erfgoed op een toegankelijke manier onder de aandacht brengen.

Heb jij in 2022 of 2023 een onroerend erfgoedproject uitgevoerd in of over het Waasland?

Nomineer dan nu jouw project en maak kans op een mooie prijs! Op 16 november 2024 organiseren we de prijsuitreiking. Je kunt je kandidaat stellen vanaf 15 april 2024 tot en met 15 juni 2024, 12 uur. Alle informatie om je kandidaat te stellen is te vinden op WaseErfgoedprijs.be.

 

Erfpunt verbindt en inspireert