“Ik sta met mijn voeten in de Kruibeekse modder te kijken hoe mastodonten van graafmachines diepe gaten maken voor dijken en sluizen die toekomstige generaties van Scheldebewoners moeten beschermen tegen overstromingen. Mijn haast versleten groene laarzen zijn vastgezogen in de klei van de polders. Mijn broek is bespat, het is nat en koud en mijn handen zijn verkleumd. Toch wil ik nergens anders zijn dan hier. Dit is exact waar ik als jongen van droomde: met mijn collega-archeologen in putten duiken en gewapend met schop en truweel menselijke sporen uit het verleden zoeken.”
Run een zero waste keuken zoals de neanderthalers 45.000 jaar geleden. Ga wildplukken met de jagerverzamelaars in het bos. Licht het deksel van Romeinse en middeleeuwse potten en ontdek dat culinaire buzzwoorden als zuurdesem, amandelmelk en vissaus niet meer zijn dan een echo van het verleden.
Niemand geeft je meer zin in oude kost dan De Foodarcheoloog, Jeroen Van Vaerenbergh. Fans van Het verhaal van Vlaanderen kennen hem als dé specialist van onze eetgeschiedenis. In zijn debuut Wat schaft de put? graaft hij nog dieper in ons culinaire verleden en toont hij hoe de inzichten van onze voorouders ons kunnen inspireren om gezonder en duurzamer te gaan leven.
In het boek komen er verschillende Wase archeologische sites aan bod. Kan jij ze allemaal vinden?
Je kan het boek tijdelijk aankopen met een korting van 10% met de code Erfpunt10, via deze link. Ideaal als cadeautje onder de kerstboom voor de aankomende feestdagen!