Minister Diependaele op bezoek tijdens les met Wase Archeologiekoffer


Naar aanleiding van de realisatie van de Wase Archeologiekoffer, die sinds 15 januari beschikbaar is om te uit te lenen bij Erfpunt, kwam minister Diependaele langs in de VLOT-school te Eksaarde. Daar volgde hij een les mee met de leerlingen van het eerste jaar Latijn van mevrouw Delphine Abbeloos. De minister waardeert onze koffer en is zelf enorm enthousiast over ons educatief project.

Op 30 januari lanceerde minister Diependaele ook een nieuwe subsidielijn voor educatieve initiatieven en publiekswerking omtrent archeologie. We zijn enorm verheugd te constateren dat deze subsidies de mogelijkheid bieden om archeologie voor een breed publiek toegankelijk te maken. Het succesverhaal van Erfpunt’s Wase Archeologiekoffer kan als inspiratie dienen voor nieuwe educatieve initiatieven.

“De Vlaamse bodem is rijk aan archeologische vondsten. De tienduizenden jaren bewoning in onze contreien hebben veel sporen achtergelaten waardoor gravende archeologen ook een vertrouwd beeld zijn. De kennis die zij vergaren is niet enkel bedoeld om in academische kringen te circuleren. Ik wil dat de verhalen achter die wetenschappelijke kennis een breder publiek aantrekken”, zegt de minister.

Hoe kan je de koffer ontlenen?

Meer informatie over het ontlenen van de koffer vind je hier.

 

Erfpunt verbindt en inspireert