Win een gratis educatief atelier bij Erfpunt tijdens de archeologiedagen


In het kader van de Archeologiedagen kunnen scholen op vrijdag 24 mei 3 gratis educatieve ateliers winnen. Hieronder vind je meer informatie over wat je kunt winnen en wat deze ateliers inhouden:

1: Een archeologie atelier, voor leerlingen van de 3de graad lager onderwijs en voor de 1ste graad secundair onderwijs. Leerlingen komen meer te weten over wat een archeoloog doet en hoe die te werk gaat en daarna mogen ze zelf de handen uit de mouwen steken door enkele Romeinse objecten van diverse archeologische vindplaatsen te ontdekken. Dit zal plaatsvinden bij ons in Sint-Niklaas, in de voormiddag.

2: Een science lab, voor leerlingen van het 4de, 5de en 6de jaar secundair onderwijs uit een wetenschappelijke richting. De leerlingen kruipen in de huid van de onderzoeker en de conservator door wetenschappelijk onderzoek te doen op echte archeologische objecten uit ons erfgoeddepot en leren zo de erfgoedwaarde ervan beter in te schatten. Dit atelier gaat door bij ons in Sint-Niklaas in de namiddag.

3: Gratis gebruik van onze Wase Archeologiekoffer, voor een dag, op 24 mei.In de Wase Archeologiekoffer zitten archeologische vondsten (of ensembles) van de steentijd tot de middeleeuwen. Deze vondsten zijn verbonden aan opgravingen uit het Waasland en geven de leerlingen inzichten op het vlak van politiek, religie, economie en maatschappelijke organisatie door de tijd heen (van de prehistorie tot de middeleeuwen). Deze les met de koffer kan op verplaatsing, gewoon bij jullie in de klas!

Hoe kan je een van deze ateliers winnen?

Stuur ons een mailtje tegen ten laatste 15 april, waarom je graag zo’n educatief atelier op 24 mei wil winnen. Vermeld ook specifiek welk atelier. Dit kan naar academie@erfpunt.be.

Mis deze kans niet!

Erfpunt verbindt en inspireert